Inwoners Gilze en Rijen heel tevreden over woning en woonomgeving

Foto:

Inwoners van Gilze en Rijen zijn heel tevreden over hun woning en hun woonomgeving. Dat blijkt uit de resultaten van het regionaal woonbehoefteonderzoek dat eerder dit jaar is gehouden. Het onderzoek geeft inzicht in de woonwensen van de inwoners van Hart van Brabant waaronder ook Gilze en Rijen. Op basis van deze inzichten kunnen we het regionale woningmarktbeleid beter afstemmen op de wensen en behoeften. Onze gemeente maakt daarna de nieuwe ‘woonvisie’ voor de komende vier jaar. In die visie staat wat we komende jaren op welke plek willen bouwen.

Zo gaat de gemeente inspelen op de woonwensen uit het onderzoek door de bouw van woningen georganiseerd te gaan versnellen. Hierbij houden we rekening met de gewenste huur- en koopprijzen die inwoners uit alle vier de kernen kenbaar hebben gemaakt.

Een greep uit de resultaten van het onderzoek

  • De verwachting is dat het aantal inwoners van Gilze en Rijen de komende jaren blijft groeien.
  • Een deel van de inwoners dat aangeeft te willen verhuizen, wil graag in een appartement met lift wonen.
  • Daarnaast is er voor de toekomst een behoorlijke vraag naar vrijstaande eengezinswoningen.
  • Er is een behoorlijke vraag naar ‘gelijkvloers wonen’. Voor 26% procent van de inwoners die aangeven te willen verhuizen, is dit de reden van de verhuiswens.
  • Er was aandacht voor bijzondere woonconcepten. De belangstelling voor ‘meergeneratiewoningen’ is groter dan voor de ‘friends-woning’ of de ‘tiny houses’. Het merendeel van onze inwoners vindt deze laatste twee woonconcepten onaantrekkelijk.
  • Maar liefst 87% van onze inwoners heeft al aanpassingen aan hun woning gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen