Week van de Pleegzorg

Foto:

Van 31 oktober tot en met woensdag 7 november organiseert Pleegzorg Nederland de ‘Week van de Pleegzorg’. Pleegzorg ‘Sterk Huis’ organiseert hier in de regio allerlei activiteiten. Samen met sportverenigingen en gemeenten probeert Pleegzorg nieuwe pleegouders te werven. Sportverenigingen kunnen daarvoor hun sporthek doneren om een spandoek van de wervingscampagne aan op te hangen. Op deze manier proberen zij samen de zoektocht naar nieuwe pleegouders extra onder de aandacht te brengen.

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders is afgelopen jaar toegenomen dankzij alle gezamenlijke inspanningen. Toch is er helaas nog steeds een tekort aan pleegouders. Zo wachten in onze regio nu 25 kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleegouders hard nodig!

Wilt u meer weten over Pleegzorg of hoe u pleegouder kunt worden, kijk dan op www.sterkhuis.nl/pleegzorg of neem contact op via 013-5309400.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen