112

Beschonken bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Foto: Stuve Fotografie archeif

Waalwijk/ Gilze – De politie hield donderdag 14 december op twee locaties alcoholcontroles. Aan de Nerhoven (Gilze) moesten 843 bestuurders blazen en op de Professor Lorentzweg in Waalwijk moesten 720 bestuurders blazen. Twee automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren.

De eerste controle startte rond 16.00 uur in Gilze. Geen enkele bestuurder bleek te veel gedronken te hebben. Wel werden er bekeuringen uitgeschreven voor een aantal lichte verkeersovertredingen.

Waalwijk

In Waalwijk moesten 720 bestuurders blazen. Een persoon die de blaastest weigerde kon meteen zijn rijbewijs inleveren en een tweede bestuurder die 700 ug/l blies raakte ook zijn rijbewijs kwijt en kreeg een rijverbod opgelegd. Drie andere bestuurders gingen op de bon omdat ze met te veel alcohol op achter het stuur zaten. Daarnaast werd er nog iemand bekeurd voor bellen achter het stuur.

Weer betrapt

DeĀ  bestuurder die eerder op de avond slingerend op zijn snorscooter aan de kant werd gezet en 700 ug/l blies werd later op de avond opnieuw betrapt terwijl hij op de scooter reed. Dit keer dus met een rijverbod en zonder rijbewijs. Ook daar werd hij opnieuw voor op de bon geslingerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen