Woning Eikhof Gilze gesloten na vondst vijftien hennepbomen

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Een woning gelegen aan de Eikhof in Gilze is voor de duur van twee maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Derk Alssema besloten.

 

Burgemeester Derk Alssema was zelf bij de sluiting aanwezig.

De burgemeester vertelt:  “ Donderdag 28 mei was ik op pad met de politie en onze eigen mensen van de afdeling veiligheid en handhaving en was ik getuige van een inval in een drugspand. We troffen in de slaapkamer vijftien hennepbomen aan. Hennepbomen geven meer opbrengst dan de ‘normale’ hennepplanten. Hiertegen optreden blijft helaas ook in de gemeente Gilze en Rijen nodig en noodzakelijk.

 

In het belang van onze inwoners treed ik bestuurlijk op tegen de huurders of gebruikers van dit pand en de eigenaar. Ik heb het pand met ingang van vandaag dan ook voor twee maanden gesloten. Zo maken we een eind aan de drugsoverlast en aanloop naar deze locatie. Dat doe ik omdat drugs gepaard gaan met overlast, bedreigingen, geweld, criminaliteit en brandgevaar, zonder dat de omgeving dat in de gaten heeft. Denk hierbij ook aan ripdeals en vuurwapens. “

Reacties