Terugblik inloopavond gebiedsvisie stationsgebied

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Er was half februari veel belangstelling voor de inloopavond over de gebiedsvisie stationsomgeving. Een groot aantal mensen liep binnen om zich te laten informeren over de plannen. We kregen diverse suggesties om mee te nemen in de gebiedsvisie.

Afronden gebiedsvisie

“We zetten in op een aantrekkelijk stationsgebied waar je als inwoner ongehinderd onder het spoor door kunt. Dit gebied gaat beter aansluiten op de omliggende straten en wijken. Tijdens de inloopavond ontvingen we diverse suggesties hiervoor. De eerst volgende stap is de gebiedsvisie afronden en voorleggen aan de gemeenteraad”, aldus wethouder Sandra Diepstraten.

Bestemmingsplan

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad dit voorjaar de gebiedsvisie, waarin de reacties zoveel mogelijk zijn verwerkt, vaststelt. Daarna gaat het college aan de slag met het bestemmingsplan. De gebiedsvisie is daarvoor één van de eerste bouwstenen. Eind 2020 moet er een voorstel liggen voor het bestemmingsplan.

Meedenken

“Tijdens de inloopavond bleek dat veel mensen willen meedenken over de inrichting van de openbare ruimte. Nadenken over die inrichting gebeurt later dit jaar. Die mogelijkheid gaan we dan zeker bieden.”, vervolgt de wethouder. De gemeente nodigt dan de Inwoners van de betreffende straten uit om samen met de gemeente mee te denken over de nieuwe inrichting van hun straat. Voor het stationsplein maakt de gemeente eerst een schetsontwerp. Vervolgens nodigt de gemeente inwoners uit om suggesties te doen op het schetsontwerp.

Meer informatie

Op www.gilzerijen.nl/spoor leest u meer over de plannen rondom het spoor in Rijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen