Raadhuisplein Rijen gaat vanaf eind maart op de schop

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Eind maart starten de werkzaamheden om het Raadhuisplein in Rijen veiliger te maken voor fietsers. Het college heeft de uitvoering van de werkzaamheden gegund aan Schapers Wegenbouw. Samen met de aannemer maken we een planning van alle werkzaamheden.

Waarom past de gemeente het Raadhuisplein aan?

De gemeenteraad wil het Raadhuisplein veiliger maken voor het fietsverkeer. Samen met omwonenden en winkeliers hebben we in 2016 de mogelijkheden bekeken. Daarbij is de zogenaamde ‘structuurvariant noord’ naar voren gekomen. Daarna heeft de gemeenteraad besloten om de drie meest risicovolle kruispunten op het Raadhuisplein aan te pakken. Dat zijn:

  • Raadhuisplein-Nassaulaan;
  • Raadhuisplein Regentenstraat;
  • Raadhuisplein-Mariastraat.

Wat gaat er gebeuren?

Ze passen de voorrangssituatie op deze kruispunten aan. Het overstekend fietsverkeer moet dan voorrang verlenen. Brabant Water en Enexis verleggen tegelijk met de aannemer de kabels en leidingen op deze kruispunten. De werkzaamheden duren ongeveer 12 weken.

 

Wat betekenen de werkzaamheden voor weggebruikers?

“We ontkomen er niet aan om het plein tijdens de werkzaamheden voor een deel af te sluiten. Hiervoor vragen we begrip van iedereen die het plein gebruikt. Uitgangspunt in de planning is om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daarom combineren we de aanpassing van het plein met het verleggen van ondergrondse kabels en leidingen. Zodra de planning is gemaakt, informeren we de omwonenden over de werkzaamheden en hoe we bedrijven en woningen bereikbaar houden. Vanaf eind maart starten de eerste werkzaamheden en stellen we de omleidingsroutes in” legt wethouder Sandra Diepstraten (verkeer) uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen